Praag 2018

11 / feb

Wij nemen onze leerlingen graag mee op ontdekking in de grote, wijde wereld. Onze vijfdejaars trokken in november naar Parijs en in mei vliegen ook onze vierdejaars eruit tijdens een weekendje Londen.

Tijdens de krokusvakantie vertrokken 64 laatstejaars en leerkrachten naar Praag. Het werd een fijne zesdaagse waarin onze leerlingen de “Gouden Stad met meer dan 100 klokkentorens” ontdekten. We beklommen samen het Oude Stadhuis en kregen een adembenemend zicht op deze Boheemse stad. Onder een frisse februarizon stapten we samen de Koninklijke weg af van het representatiehuis over de Karelsbrug tot aan de burcht.

Met een stevige tred beklommen we de Petrinheuvel en genoten van het adembenemende zicht aan de voet van het Tsjechische Eiffeltorentje.

Ondertussen zette iedereen zijn beste beentje voor om zijn “Invisible Friend” in de bloemetjes te zetten.

Tot tweemaal toe lieten we de drukte van de stad achter ons en brachten we een bezoek aan Terezin en het idyllische slot van Karlstein.

De Praagse burcht en de Joodse wijk kenden ook voor ons geen geheimen meer na de gidsing van onze leerkrachten!

‘s Avonds stonden steeds fijne cultuurmomenten op het programma: van een avondje ballet aan het Zwanenmeer tot een feeërieke avondwandeling langs de Moldau of een glimp van het nachtleven in deze grootstad…

De sfeer zat er steeds goed in! Het was een opperbeste groep die deze reis steevast nooit meer zal vergeten!