Paris ma belle

30 / okt

De aftrap werd gegeven bij datgene waarvan iedereen Parijs kent: ‘La Tour Eiffel’. Vanop een groot plein dat bijna recht tegenover deze gigantische stalen constructie ligt, hadden we een prachtig uitzicht. Na een beetje geschiedenisuitleg te hebben gekregen van meneer Merckx, kregen we nog even tijd om van het uitzicht te genieten. Foto’s werden in grote hoeveelheden genomen. Daarna liepen we verder naar tal van andere monumenten, pleinen en beelden. De dag sloten we af met een rondleiding in het Louvre. We gebruikten onze laatste energie om naar de jeugdherberg terug te gaan en daar uit te rusten voor de volgende dag.

Zaterdag was de langste dag. Nog nooit heb ik zo veel gestapt in mijn leven. We beklommen de Arc De Triomphe en we hadden zo een fantastisch uitzicht over heel Parijs. Het was magisch. Daarna zijn we naar Mont Martre gegaan. We gingen er in een gezellig restaurant eten, namelijk ‘Chez ma cousine’. Daar zijn we een paar oude mensen tegengekomen met wie we een hele conversatie voerden. We bezochten het Centre Pompidou, dat was ook heel interessant. ’s Avonds konden we shoppen, gaan eten en natuurlijk een leuk avondspel spelen vlakbij het Centre Pompidou. Later was er nog een feestje met muziek en een bar voor ons alleen.

Zondag 29 oktober mochten we een uurtje langer slapen en dat deed goed. Opstaan, valiesje maken, en terug de stad in trekken. We bezochten weer veel, zoals de Jardin du Luxembourg. Ook een stadswandeling mocht niet ontbreken. Na het avondeten haalden we onze valiezen op en keerden we met de bus terug naar Asse. Parijs is een hele mooie stad, ik heb veel geleerd en vond het een leuke ervaring. Ik zal Parijs zeker nog eens bezoeken!

Lena Vincent, Corine Kady , Caroline Wauters, Maury Tolpe 5STW