Propere school met aandacht voor het milieu

Propere school met aandacht voor het milieu

29 / nov

Als TSO-BSO school willen we meer dan enkel onze leerlingen voorbereiden op een beroep en/of verdere studies. We proberen samen met de leerkrachten en de leerlingen aandacht te hebben voor andere aspecten.

Gezonde(re) school

Twee schooljaren terug hebben we als school de stap gezet naar een gezonde(re) school door alle frisdrank in de automaten te vervangen door allerlei soorten water en een aantal sessie van start to run te organiseren na schooltijd. De leerlingen van de 3de graad STW gaven bovendien een gezondheidskrantje uit waarin ze onze leerlingen en leerkrachten tips gaven omtrent gezonde voeding en beweging.

Afgelopen jaar hebben we aan deze acties een vervolg geweven door onze leerlingen en leerkrachten te overtuigen om met de fiets en/of te voet naar school te komen. Enerzijds is deze optie in het drukken Asse vaak de snelste manier om naar school te komen, bovendien is het wetenschappelijk bewezen dat  leerlingen en leerkrachten die voor schooltijd 30 minuten bewegen zich beter kunnen concentreren.

Nette, milieuvriendelijke school

Dit schooljaar willen we samen aandacht geven aan een nette schoolomgeving en de invloed van afval op het milieu. Dagelijks zien we blikjes, papiertjes, … rondslingeren in de school. Samen produceren we een berg afval, die niet altijd in de voorziene vuilbakken raakt. Door steeds opnieuw leerlingen hierop aan te spreken, hopen we hen bewust te maken dat iedereen het verschil maakt!

Als extra actie organiseren we op onze school vanaf 1 december 2018 een ophaalpunt voor lege batterijen. Leerlingen kunnen hun lege batterijen afgeven aan het leerlingenloket en wij zorgen ervoor dat ze door Bebat gerecycleerd worden.