Laptopproject 2023-2024

Digitale media zijn niet meer weg te denken uit onze leefwereld. Onze school kiest dan ook vol voor een extra digitale dimensie aan ons pedagogisch project:een laptop voor iedereen. Kiezen voor onze school is dus automatisch kiezen voor het laptopproject. Elke leerling zal op termijn beschikken over een eigen SMSA-laptop.

In september 2021 zijn we gestart met de uitrol van ons project in het 3de jaar.

In het schooljaar 2022-2023 hadden alle leerjaren reeds een laptop.

De doelstellingen die we willen bereiken zijn duidelijk. We willen leerlingen helpen om beter te leren. Een computer biedt extra mogelijkheden om de leermethode te verbeteren en thuis verder te oefenen.

Daarnaast zetten we met dit project ook in op gelijke onderwijskansen door alle leerlingen hetzelfde toestel met dezelfde software aan te bieden waarmee ze thuis en op school aan de slag kunnen.

Tenslotte kiezen we met ons laptopproject ook voluit de kaart van ICT-vaardigheid. Dankzij de laptop kunnen leerlingen de noodzakelijke en broodnodige ICT-competenties ontwikkelen. Vanaf schooljaar 2023-2024 krijgen al onze leerlingen minstens 1 lesuur ICT in het 3de en 4de leerjaar.