Ondernemen kan je leren!

Onze leerlingen van 6 Handel krijgen op school de kans hun ondernemerstalent te ontwikkelen. De school werkt daarvoor samen met COFEP.  Deze organisatie stoomt leerlingen klaar voor de echte bedrijfswereld door hen aan het werk te zetten in virtuele bedrijven.

De leerlingen van 6 Handel namen op vrijdag 11 maart deel aan de BELFAIR-beurs met hun virtueel bedrijf Uniluxe. Door de covid-maatregelen kon de beurs niet in real life doorgaan en daarom kozen de organisatoren voor een online versie. De exposanten op de beurs waren andere virtuele bedrijven die gerund worden door studenten in het secundair en hoger onderwijs, maar ook door volwassen werkzoekenden. Er waren ruim 100 virtuele bedrijven uit binnen- en buitenland aanwezig. Alle virtuele bedrijven boden een breed gamma aan virtuele producten en diensten aan via videoconferentietools (Zoom/ Google Meet/ Microsoft Teams).

De leerlingen voerden onthaal- en verkoopgesprekken in het Nederlands, Frans en Engels en voerden heel wat administratieve taken uit. Ze hebben hun kwaliteiten als verkopers en boekhouders laten zien. Ze toonden daarnaast dat ze perfect als team kunnen samenwerken.

BELFAIR biedt leerlingen de kans uit de comfortzone van hun traditionele opleidingsomgeving te komen en geeft hen de kans om technische en persoonlijke vaardigheden te ontwikkelen.