Brooddoosnodig

Morgen is het 17 oktober, Werelddag van het Verzet tegen Armoede.

Wij willen daarom even aandacht vragen voor het feit dat niet iedereen met een goed gevulde brooddoos naar school komt en dat leren op een lege maag niet gemakkelijk is.

Wij voorzien daarom symbolisch morgenmiddag een klein extraatje voor alle leerlingen, zodat alle magen goed gevuld zijn. 

Met deze actie willen wij in de kijker zetten dat we als school deelnemen aan Brooddoosnodig. Wij schreven ons op initiatief van de gemeente Asse samen met een aantal andere scholen uit de gemeente in voor Brooddoosnodig. Dankzij geld dat de vzw achter Brooddoosnodig inzamelt, hebben we een beetje budget om op onze school al wat leerlingen te helpen.

Wij zijn echter ook op zoek naar mensen die ons op één of andere manier kunnen helpen om te zorgen dat we onze leerlingen regelmatig iets lekker en gezond kunnen aanbieden. Als je ons bijvoorbeeld kan helpen door een heerlijke kom soep te maken en te schenken, weet waar we terecht kunnen voor onverkocht eten in winkels/restaurants of een ander geweldig idee hebt, mag je dat altijd laten weten.

Als je graag een gift doet aan de school waar wij dan zelf iets concreet mee doen, kan dat via de website van Broodoosnodig. Hieronder vind je een korte handleiding.

Alvast bedankt!