Commerciële organisatie (derde graad)

Commerciële organisatie (derde graad)

Waarom heb je de richting O&R gekozen?

Vooral voor het computerwerk, ik maak graag opdrachten op de PC en wil daar mijn beroep van maken. Later zou ik graag in de financiële sector werken. Ik hoop dat ik ook iets kan doen met talen. Dat is wel leuk en zeer interessant.

Louisa, leerlinge 3O&R

 

Werkplekleren Colruyt

Na een rondleiding volgden we het hele proces van het uitpakken van de vrachtwagen tot het in de rekken zetten van producten. We hebben veel praktische dingen geleerd die we niet vanuit een handboek kunnen leren. We hebben ook met de motorpallettruck leren rijden. Dat was een leuke ervaring.

Gie, leerling 5O&R

 

"Competenties inoefenen op stage"

In deze studierichting zijn competenties heel belangrijk. Die zijn het best in te oefenen en te evalueren op de werkvloer. Vanaf het vijfde leerjaar gaat men reeds een halve dag op stage in ofwel een verkoopsomgeving ofwel in een administratieve omgeving. In het zesde leerjaar wordt er anderhalve dag stage gelopen. Je ziet leerlingen dan echt veranderen want ze willen steeds meer verantwoordelijkheid!

Mevr. Moortgat, lerares derde graad O&R

 

Stage in Office & Retail

We hebben al op verschillende bedrijven stage gelopen. Voorbeelden zijn SPAR in Asse en HORTA in Ternat. Daar moesten we vooral retail-opdrachten uitvoeren. Momenteel zit ik in TMS in Ternat. Ik volg en maak de planning op voor de depannageploeg. Omdat ik liever office-opdrachtenuitvoer, zoals pc-werk, ligt dit stagebedrijf mij heel goed. Regelmatig moet ik klanten in het Nederlands, Frans of Engels te woord staan. Een voorname en duidelijke communicatie is dan ook één van de belangrijkste competenties in onze studierichting. Volgend schooljaar volg ik het 7de specialisatiejaar Business Support.

Joy, leerling 6O&R

 

Wat na deze studierichting?

Men kan aan de slag als administratief medewerker in een kleine- of middelgrote onderneming of als verkoopmedewerker.

Ze kunnen zich echter ook verder bekwamen door het volgen van een zevende specialisatiejaar zoals Business Support (Kantooradministratie en gegevensbeheer), Winkelbeheer en etalage, Verkoop en vertegenwoordiging, Logistiek, …

Na dit specialisatiejaar haal je het diploma secundair onderwijs én ben je nog beter voorbereid om te gaan werken als administratief medewerker of verkoopmedewerker.